Biografie

Klaske Tameling

Biografie

Klaske Tameling (1984) voltooide haar bachelor Media & Cultuur aan de Universiteit van Amsterdam en daarna volgde zij de master Journalistiek richting radio & televisie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Klaske werkte als redacteur en programmamaker voor het Radio 1 programma BNN Today, als freelance redacteur en verslaggever voor het AT5 Nieuws en ze werkte mee aan het televisieprogramma De Uitlaatklep bij RTV Noord. In 2010 begon Klaske met haar promotieonderzoek naar mediaconvergentie en crossmediale journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen waar zij in 2015 op is gepromoveerd.

Klaske Tameling was van 2015-2017 werkzaam als senior-onderzoeker bij het Lectoraat Crossmediale Kwaliteitsjournalistiek aan de Hogeschool Utrecht. Met regelmaat publiceerde ze blogs op Journalismlab. Aan diezelfde Hogeschool coördineerde ze de interdisciplinaire minor Future News Media en was ze betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe curriculum van de School voor Journalistiek. Klaske was lid van de Commissie van Deskundigen van de NOS en expert bij de Persinnovatieregeling/Regeling Regionale Samenwerking voor het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek.

In de periode 2014-2017 was Klaske freelance publicist, adviseur en op het gebied van media & innovatie. Ze verzorgde workshops en lezingen voor mediaorganisaties naar aanleiding van haar onderzoek naar crossmediale journalistiek en adviseerde (hoofd)redacties met betrekking tot de digitale transitie van hun nieuwsorganisatie.  Als projectmanager ondersteunde Klaske de hoofdredactie van Het Financieele Dagblad in 2014 bij het ontwikkelen van een nieuwe site, organisatie en werkwijze.

Momenteel is Klaske werkzaam voor BNNVARA als journalistiek strateeg. In deze functie helpt zij redacties met het formuleren van een crossmediale strategie.

Nevenactiviteiten
Klaske won in 2008 de Villamedia Scriptieprijs met haar afstudeeronderzoek naar mediaconvergentie bij NOS Nieuws. Van 2011-2013 was ze jurylid van diezelfde Scriptieprijs. Van 2015 tot 2016 was Klaske voorzitter van de Stichting VondelCS. Deze stichting maakt samen met een nieuwe generatie creatieven innovatieve projecten en programma’s mogelijk. Sinds 2013 is ze bestuurslid van de Stichting Vrouw & Media en sinds 2016 is ze de voorzitter van deze Stichting. Daarnaast is Klaske sinds 2017 lid van het Programmabeleidbepalend orgaan (PBO) van de Publieke Omroep Amsterdam.

Bewaren

Bewaren

Bewaren