Werk

Werk

Werk

Klaske is werkzaam voor BNNVARA als journalistiek strateeg. In deze functie helpt zij redacties met het formuleren van een crossmediale strategie.

Klaske heeft expertise op het gebied van de redactionele organisatie, de werkwijze van journalisten en online strategie├źn. In de transitie van massamedia naar online media kan ze (hoofd)redacties adviseren en begeleiden.

Zij focust zich daarbij op de noodzaak van een heldere visie van de journalistieke titel of het mediamerk, en een minstens zo noodzakelijke culturele verandering binnen de organisatie of op een redactie. Op een crossmediale redactie is samenwerking tussen journalisten, vormgevers, data-analisten, developers en leidinggevenden essentieel. Een crossmediale redactie vereist daarom goed personeelsbeleid en een omgeving waarin kennisuitwisseling en het experimenteren met journalistieke producties centraal staat.

Klaske publiceert daarnaast over crossmediale ontwikkelingen, geeft presentaties en lezingen en is in te huren als moderator voor bijeenkomsten over media & innovatie. En ze schuift aan bij het Mediaforum van Spraakmakers (KRO-NCRV) op NPO Radio 1.

Opdrachtgevers zijn onder andere: FD Mediagroep, RTV Noord, 1Limburg, Mediafacts Uitgeefcongres, NVJ, Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, Villamedia, Universiteit van Amsterdam, Artevelde Hogeschool Gent, The Reader Company.

Bewaren