Werk

Werk

Werk

Klaske is freelance projectmanager, onderzoeker en adviseur op het gebied van crossmediale journalistiek. Ze heeft expertise op het gebied van de redactionele organisatie, de werkwijze van journalisten en online strategie├źn. In de transitie van massamedia naar online media kan ze (hoofd)redacties adviseren en begeleiden.

Zij focust zich daarbij op de noodzaak van een goede visie op het online platform en een minstens zo noodzakelijke culturele verandering binnen de organisatie. Op een crossmediale redactie is samenwerking tussen journalisten, vormgevers, data-analisten, developers en leidinggevenden essentieel. Een crossmediale redactie vereist daarom goed personeelsbeleid en een omgeving waarin kennisuitwisseling en het experimenteren met journalistieke producties centraal staat.

Klaske werkte na haar promotieonderzoek als projectmanager voor Het Financieele Dagblad waar ze met de hoofdredactie een digital first-werkwijze, een bijbehorende redactionele organisatie en een nieuwe website ontwikkelde. Ze publiceert over crossmediale ontwikkelingen en geeft presentaties en lezingen op congressen, redacties, universiteiten en hogescholen en modereert bijeenkomsten over media & innovatie.

Opdrachtgevers zijn onder andere: FD Mediagroep, RTV Noord, 1Limburg, Mediafacts Uitgeefcongres, NVJ, Stimuleringsfonds voor de Journalistiek, Villamedia, Universiteit van Amsterdam, Artevelde Hogeschool Gent, The Reader Company.

Bewaren